Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Kitul de alăptare

Kitul de alăptare

Părerea medicilor pediatri este unanimă când vine vorba de alăptare. Ei recomandă ca până la vârsta de şase luni copilul să fie hrănit exclusiv cu lapte matern. De aceea este necesară achiziţionarea unor accesorii pentru hrănire, care fac această activitate sigură și confortabilă.

 

Sutienele pentru alăptare

Da, ai nevoie de sutiene speciale pentru alăptare. Până la momentul alăptării, achiziţionează un sutien de “tranziţie” pentru că nu ştii exact care va fi măsura ta după naştere. Când va începe lactaţia şi după o perioadă în care aceasta s-a stabilizat un pic, poţi merge să achiziţionezi acel sutien de alăptare potrivit măsurilor tale. Sutienul trebuie să aibă un sistem de prindere conceput astfel încât să poată fi uşor de manevrat, să nu preseze sau să jeneze pielea şi să fie prevăzut cu dispozitive de închidere-deschidere în faţă, pentru eliberarea uşoară a sânilor.

 

Perna pentru alăptare

Este şi ea destul de importantă în procesul alăptării. Perna de alăptat se va dovedi a fi foarte utilă, întrucât te poate ajuta să-l poziţionezi corect pe bebe la nivelul sânului. Pernele obişnuite alunecă sau înghesuie bebeluşul. În plus, această pernă permite hrănirea simultană a gemenilor.

 

Dischete pentru lactaţie

Pentru confort şi siguranţă, este bine să ai tot timpul la îndemână tampoanele de sân, care te vor scoate din posibile situaţii jenante. Mai mult decât atât, datorită proprietăţilor absorbante, elimină senzaţia de umezeală. Îţi recomandăm dischetele din bumbac pentru că absorb mai bine, se pot spăla şi sunt refolosibile.

 

Crema pentru sfârcuri

Pentru că în timpul alăptării sfârcurile se irită vei avea nevoie de o cremă. Nu îţi recomandăm cremele pe bază de lanolină, ci o cremă din plante, nu foarte grasă. Dacă nu găseşti o cremă specială pentru sfârcuri, poţi folosi orice cremă reparatoare, fără parfum sau coloranţi.

 

Pompa pentru alăptare

Întreabă medicul sau farmacistul ce pompă să foloseşti. O poţi cumpăra din farmacii sau de pe site-urile specializate.

 

Recipient pentru păstrat laptele

Odată cu pompa de sân, este neapărat necesar să-ţi achiziţionezi şi recipiente de stocare a laptelui. Cu ajutorul lor, poţi păstra rezervele de lapte, fie la frigider, fie la congelator, fără ca acesta să-şi piardă calităţile nutriţionale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare