Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

3 beneficii ale alăptării pentru dezvoltarea copilului

3 beneficii ale alăptării pentru dezvoltarea copilului

Beneficiile alăptării

 

Știm cât de importantă este alăptarea atât pentru copil, cât și pentru mamă. Însă mai puțin cunoscut este faptul că, în primele 1000 de zile, aceasta influențează dezvoltarea în timp a copilului, având numeroase beneficii:

  • Lipsa problemelor de comportament

Conform unor studii de specialitate, copiii care au fost alăptați o perioadă îndelungată sunt echilibrați și nu dezvoltă probleme emoționale sau de comportament întâlnite la alți copii de aceeași vârstă (anxietate, dorința de a minți, violență în comportament sau hiperactivitate).

  • • Risc scăzut de Sindromul Deficitului de Atenție cu Hiperactivitate

Studiile de specialitate demonstrează că Sindromul Deficitului de Atenție cu Hiperactivitate apare foarte rar la copiii alăptați. Nu se știe sigur dacă laptele matern are o compoziție specială cu un asemenea efect sau dacă este meritul procesului de alăptare în sine și legăturii afective care se creează între copil și mamă.

  • Copiii alăptați sunt mai inteligenți

Studiile au arătat că copiii care au fost alăptați exclusiv în primele 6 luni, și ulterior odată cu introducerea alimentației divserificate, obțin scoruri mai mari atât la testele clasice concepute pentru cei mici, cât și la cele care urmăresc dezvoltarea abilităților motorii fine, obținând, în medie, un plus de 6-7 puncte față de colegii de generație care nu au fost alăptați.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare