Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Avantajele alăptării pentru mamă și bebeluş

Avantajele alăptării pentru mamă și bebeluş

Compoziţia unică a laptelui matern îi asigură acestuia beneficii de necontestat:

  • Energie şi creştere, prin conţinutul în lipide, carbohidraţi, proteine, hormoni, factori de creştere, nucleotide.
  • Dezvoltarea creierului şi a vederii, datorită acizilor graşi polinesaturaţi cu lanţ lung şi taurinei.
  • Funcţionarea corectă a sistemului digestiv, prin conţinutul de fibre prebiotice (oligozaharide), taurină şi enzime.
  • Maturarea sistemului imunitar: laptele matern conţine imunoglobuline, lactoferină, seleniu, betacaroten, nucleotide şi fibre prebiotice.
  • Intervine în buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi a sângelui, datorită conţinutului în fier, lactoferină, acizi graşi polinesaturaţi cu lanţ lung şi vitamina K.
  • Dezvoltarea sistemului osos, printr-un raport optim calciu/fosfor şi vitamina D.

Beneficii pentru bebeluş

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare