Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Conţinutul laptelui matern

Conţinutul laptelui matern

Primele zile după naştere – colostrul reprezintă un lichid gălbui mai gros. Conține o cantitate mare de proteine, o cantitate mare de fibre prebiotice, lipide, imunoglobuline şi anticorpi.

De la 3-5 zile de la naştere până în ziua a 14-a – laptele de tranziţie, care contribuie la adaptarea tractului digestiv al nou-născutului  la laptele maturat.

Din ziua a 14-a – laptele matur. Compoziția laptelui matern maturat corespunde optim cerințelor copilului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare