Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

NUTRICIA, știința inspirată de laptele matern, este alături de tine în Săptămâna Mondială a Alăptării

NUTRICIA, știința inspirată de laptele matern, este alături de tine în Săptămâna Mondială a Alăptării

NUTRICIA continuă tradiția de a susține Săptămâna Mondială a Alăptării, care are loc în fiecare an în perioada 1 – 7 august. În prezent, peste 170 de țări din întreaga lume sărbătoresc acest eveniment. Sprijinit de UNICEF, acesta are drept scop promovarea alăptării în rândul mămicilor și protejarea sănătății bebelușilor, întrucât laptele matern constituie un real izvor de sănătate pentru sugari și viitorii adulți.

În România, Săptămâna Alăptării are o importanță deosebită, deoarece rata alăptării exclusive în primele 6 luni de viață ale copilului este cea mai mică din Europa, sub 13%, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și a Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și UNICEF. Acest fapt determină nevoia de protejare și încurajare a alăptării exclusive, contribuind astfel la sănătatea mamei și a copilului. Alăptarea in primele 1000 de zile ale copilului aduce numeroase beneficii atât pentru sănătatea acestuia, cât și pentru cea a mamei.

NUTRICIA, ştiinţa inspirată de proprietăţile uimitoare ale laptelui matern de a-i oferi unui bebeluş tot ce are nevoie pentru o creştere sănătoasă, susține și încurajează alăptarea printr-o secțiune online dedicată in Club NUTRICIA. Acesta le pune la dispoziție tuturor mămicilor o serie de rubrici în care vor afla răspunsuri la toate întrebările referitoare la procesul alăptării.

Intra in Club NUTRICIA si afla totul despre alaptare. Aici vei descoperi informații prețioase despre laptele matern, beneficiile sale și despre procesul alăptării în sine. Și pentru că este important pentru o proaspătă mămică să fie îndrumată cum să alăpteze, îți punem la dispoziție și o serie de ghiduri și tutoriale video edificatoare. Totodată, vei învăța mai multe despre importanța alimentației în alăptare și vei primi sfaturi de alimentație personalizate prin intermediul aplicației NutriPlan. Tot în cadrul acestui club dedicat mămicilor informate, spulberăm împreună toate miturile legate de alăptare și asimilăm informații corecte de la experții NUTRICIA, printr-o sectiune dedicata: Adevar, nu zvon!. Hai în Club NUTRICIA!

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare