Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce înseamnă o alimentație corectă pentru mama care alăpteazăȘtiai că cel mult 20% din sănătatea pe termen lung are o componentă genetică, însemnând că cel puțin 80% din riscul de a dezvolta o afecțiune pe parcursul vieții este datorat mediului în care trăim, inclusiv nutriția și stilul de viață?

În urma studiului realizat de către Fundaţia Nutricia împreună cu IOMC şi Societatea Naţională de Medicină de Familie, reies statistici legate de deficiențele nutriționale ale mamelor care alăptează. Și acesta a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul conferinței “Sarcina, o experiență fizică totală”, deoarece mămicile din România care alăptează prezintă un deficit de aport de fibre, acid folic (B9), grăsimi polinesaturate (Omega 3, Omega 6), Vitamina D și Vitamina E, care poate afecta nu doar sănătatea mamei, ci și sănătatea bebelușului .

În cadrul înregistrării de mai jos poți urmări discursul Luizei Pîrvu, medic și consultant nutriționist, despre importanța nutrienților necesari și despre provocările din timpul sarcinii, care continuă și în perioada alăptării. De asemenea, vei regăsi câteva sfaturi cu privire la alimentele pe care le poți consuma în așa fel încât să-ți gestionezi eficient timpul insuficient pe îl ai după naștere. La sfârșitul discursului, Luiza Pîrvu răspunde la câteva întrebări despre nutriție și oferă sfaturi mămicilor sau viitoarelor mămici despre cum să obțineți nutrienții zilnici necesari printr-o alimentație corectă, în așa fel încât bebelușii voștri să aibă parte de cel mai bun lapte matern.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare