Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Conservarea laptelui matern

Conservarea laptelui matern

Înainte de orice spală-te pe mâini şi sterilizează toate recipientele pe care le foloseşti!

În general, laptele matern se formează în cantitatea de care bebeluşul are nevoie. Dacă este necesar, este recomandat să îl mulgi şi să îl conservi pentru diverse situaţii (îmbolnăvire, în cazul în care eşti plecată mai mult de lângă copil, etc.). Laptele poate fi muls manual cu ajutorul masajului prin presare ori cu ajutorul pompei. Vasele ideale pentru păstrarea laptelui matern sunt recipientele speciale de plastic fără bisfenol; puteţi să îl păstraţi şi în biberoanele sterilizate sau în alte vase din sticlă, care pot fi sterilizate împreună cu închizătorile lor. Laptele muls poate fi păstrat 6-8 ore la temperatura camerei (25˚C), timp de 5 zile în frigider la temperatura de 4-6˚C. Pentru conservarea mai îndelungată, 

Tutorialul este dedicat membrilor
Clubului NUTRICIA. Hai şi tu în Club!
Înscrie-te
Intră în Club Nutricia şi citeşte ghidul!
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare