Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Durerile de sâni în timpul alăptării

Durerile de sâni în timpul alăptării

Cele mai importante modificări ale glandei mamare se întâlnesc în timpul sarcinii şi mai ales după naştere, moment al instalării lactaţiei fiziologice şi al maturării glandei din punct de vedere structural.

Odată cu eliminarea placentei apare o scădere a nivelului hormonilor care aveau până în acel moment rol de a inhiba lactaţia şi astfel apare colostrul, un prim lapte dens, concentrat care după aproximativ 4-5 zile se transformă în laptele matur. Instalarea secreţiei lactate este anunţată de “furia laptelui”. Colostrul are un rol deosebit prin concentraţia crescută de anticorpi pe care nou-născutul o primeşte în aceste prime zile de viaţă şi care au rolul de protecţie împotriva infecţiilor digestive.

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare