Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce înțepături de insecte sunt periculoase pentru copii

Ce înțepături de insecte sunt periculoase pentru copii

Înroșirea, umflarea locului, senzația de mâncărime sau o ușoară durere sunt reacțiile cele mai frecvent întâlnite în urma înțepăturilor de insecte.

Foarte rar, în urma unei înțepături de insectă poate apărea leșinul sau pierderea stării de conștiență sau, dacă cel mic are teren atopic și suferă de alergii, poate dezvolta reacții severe și poate intra în șoc anafilactic. Aceste simptome reprezintă o urgență medicală– mergeți imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital de pediatrie!

Insecte periculoase

Văduva Neagră – femela păianjen Văduva Neagră are o mușcătură veninoasă. Păianjenul se recunoaște după un semn caracteristic, ca o clepsidră roșie, pe partea inferioară a abdomenului, iar mușcătura, deși nedureroasă în sine, provoacă o puternică reacție abdominală – crampe dureroase. Abdomenul devine dur, pe măsură ce crampele se intensifică. Greață, vărsături, dureri de cap, transpirație abundentă, spasm muscular, frisoane și furnicături la nivelul mâinilor  mai sunt alte reacții la înțepăturile Văduvei Negre.

Păianjenul pustnic maroniu –

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare