Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Intoleranţa la lactoză

Intoleranţa la lactoză

Intoleranţa la lactoză este incapacitatea de a absorbi lactoza, principalul zahăr din lapte. Lactoza este compusă din două zaharuri şi trebuie descompusă în glucoză şi galactoză de către o lactază-enzimă, pentru a putea fi metabolizată.

Dacă există un deficit de lactazăîn organismul bebeluşului, atunci organismul lui nu poate descompune lactoza, iar simptomele devin evidente.

Afecţiunea poate fi destul de des întâlnită la bebeluşii mici, deoarece enzima folosită pentru a descompune lactoza nu este încă matură. De aceea, boala este des întâlnită la copiii născuţi prematur.

Boala este des întâlnită la copiii născuţi prematur.

Ce o poate cauza?

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare