Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Budincă de orez cu mango

Budincă de orez cu mango

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 fructe de mango, tăiate felii
  • 2 căni de lapte de migdale
  • o ceașcă de orez
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o lingură de miere
  • o lingură de nucă de cocos rasă, fără adaos de zahăr
  • un praf de scorțișoară sau nucșoară, după gust

 

Timp de preparare: 50 de minute

Mod de pregătire: Pune pe foc, într-o cratiță ceramică sau din teflon, pentru a evita să se prindă, orezul, împreună cu laptele de migdale. Lasă să dea în clocot, apoi micșorează flacăra și lasă să fiarbă înăbușit, timp de alte 10-15 minute, până când lichidul se absoarbe, amestecând din când în când. Dă cratița de pe foc și adaugă mierea, scoțișoara sau nucșoara, nuca de cocos și esența de vanilie, amestecând bine. Pune amestecul în 4 forme, special concepute pentru cuptor și acoperă-le pe fiecare în parte cu foiță de aluminiu. Lasă formele la cuptor timp de 30 de minute, apoi îndepărtează foaia de aluminiu, cu mare atenție, să nu te frigi, și mai ține formele încă 10-15 minute la cuptor, până budinca prinde o crustă. Scoate formele, lasă să se răcească și adaugă deasupra feliile de mango. Se servește la temperatura camerei sau după ce a stat la frigider 2-3 ore.

 

Meniu bogat în: carhohidrați, fier, fibre, vitamina A, vitamina E.

Truc: O formulă specială de lapte de continuare pentru juniori sau laptele de migdale sunt mult mai potrivite pentru alimentația după un an decât laptele de vacă. În timp ce laptele de vacă este relativ sărac în fier și vitamina E și D, dar are un conținut prea mare de potasiu și sodiu, laptele de migdale conține mult magneriu, fibre, fosfor, vitamina E, calciu și fier, dar și mai mulți antioxidanți decât laptele de vacă.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare