Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Piure de conopidă

Piure de conopidă

Ingrediente pentru 2 porții:

  • un buchet mare de conopidă
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 4-5 fire de chimen, bine pisate

 

Timp de preparare: 25 de minute

Mod de pregătire: Spală bine conopida și rupe-o în buchețele mai mici, apoi pune-o la fiert, timp de 10-15 minute, până când se înmoaie, dar nu se fărâmițează.

Scoate conopida și folosește un blender pentru a o pasa, împreună cu untul, cât e încă fierbinte, adăugând praful de chimen și, dacă este cazul, puțină apă în care a fiert conopida.

Servește la temperatura camerei.

 

Meniu bogat în: fibre, vitamina C, vitamina B6.

Truc: conopida este săracă în zahăr, dar foarte bogată în vitamina C (100 g conopidă acoperă 90% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru un adult!). În plus, conține foarte multă colină, pe care creierul o procesează și o transformă într-o enzimă care ajută la buna funcționare a memoriei. Vezi aici ce alte alimente sunt considerate hrană pentru creier și pe care este bine să le introduci în meniul celui mic, imediat ce pediatrul îți permite. (LINK ACTIV CATRE 5 ALIMENTE PENTRU UN COPIL DESTEPT)

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării, la sfatul medicului.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare