Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Piure de curcan cu legume

Piure de curcan cu legume

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 250 g piept de curcan
  • apă plată fiartă și răcită
  • un dovlecel mic
  • un morcov

 

Timp de preparare: 30 minute

Mod de pregătire: Într-o tigaie ceramică sau din teflon pune carnea de curcan, tăiată fâșii subțiri, împreună cu 100 ml apă plată, fiartă și răcită. Acoperă cu un capac și ține pe foc 3-5 minute, până carnea își pierde culoarea roz.

Separat, fierbe în puțină apă dovlecelul tăiat cubulețe și morcovul tăiat rondele foarte subțiri, astfel încât să se poate pătrunde mai repede.

Amestecă apoi bine ingredientele cu ajutorul unui blender, încorporând și zeama rămasă de la carne și legume, până când obții o pastă cremoasă. Nu adăuga sare!

 

Meniu bogat în: proteine, fibre, vitamina A.

Truc: dacă ai un steamer, îl poți folosi pentru a pregăti atât carnea, cât și legumele. Pregătite la abur, nu pe foc, acestea își păstrează mai bine proprietățile nutritive. Pentru un plus de gust, atunci când pasezi carnea și legumele, poți adăuga câteva firicele de chimen, care conferă savoarea de dulce-sărat, fără a suprasolicita rinichii bebelușului, insuficient dezvoltați pentru a procesa sarea.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării, la sfatul medicului.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare