Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Piure de dovleac

Piure de dovleac

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 600 g dovleac
  • 50 ml lapte matern, formulă de lapte sau lapte de migdale

 

Timp de preparare: 50 de minute

Mod de pregătire: Curăță bine de semințe bucata de dovleac și pune-o la copt, în cuptor, într-o folie de aluminiu, timp de 35-40 de minute, până când devine moale și o înțepi ușor cu furculița. Lasă să se răcească puțin, apoi scoate ușor, cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule, pulpa de dovleac și folosește un blender, pentru a o pasa bine. Adaugă lapte matern, formulă sau lapte de migdale, pentru a subția piureul până la consistență dorită, în funcție de etapa de diversificare în care se află bebelușul tău. Nu adăuga zahăr!

 

Meniu bogat în: vitamina A și C, fibre.

Truc: după 8-10 luni, poți încorpora în piure și câteva semințe crude de dovleac, fără coajă, pisate și amestecate bine în compoziție, pentru ca cel mic să nu se înece. Semințele de dovleac sunt foarte eficiente în a combate viermișorii intestinali și sunt foarte bogate în zinc, esențial pentru imunitatea copilului mic. În plus, aceste semințe conțin foarte mult triptofan, un aminoacid pe care corpul îl procesează și îl transformă în melatonină, cunoscută sunt denumirea de hormonul somnului. Dacă cel mic are un somn agitat, semințele de dovleac îl pot ajuta.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării, la sfatul medicului.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare