Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Piure de mei cu banane

Piure de mei cu banane

Ingrediente pentru 2 porții:

  • o jumătate de ceașcă de mei
  • o jumătate de banană

 

Timp de preparare: 20 de minute

Mod de pregătire: Pune meiul în blender și macină-l bine, până obții o pulbere fină (cam 2-3 minute, la viteză mare). Pune la fiert o cratiță cu apă, lasă să dea în clocot și adaugă pudra de mei. Micșorează flacăra și ține la foc mic, timp de 5-7 minute, amestecând continuu, până pudra de mei absoarbe complet apa.

Adaugă jumătatea de banană și amestecă bine, cu ajutorul unui blender, adăugând lapte matern sau formulă, pentru a subția compoziția până la consistența dorită, potrivită etapei de diversificare în care se află bebelușul tău.

Servește la temperatura camerei.

 

Meniu bogat în: vitamine din complexul B, magneziu, fier, fibre și proteine.

Truc: Meiul nu conține gluten, motiv pentru care poate fi printre primele alimente introduse în meniul bebelușului tău, atunci când începi diversificarea, mai ales dacă în familie aveți cazuri de alergii. Pe măsură ce bebelușul crește, poți îmbogăți formula de piure de mei, în combinații cu mai multe fructe și legume. Un gust deosebit are piureul de mei cu merișoare și caise uscate (acestea din urmă fiind și un bun remediu în cazuri de constipație, o problemă care supără mulți dintre bebeluși, odată cu schimbarea alimentației și introducerea primelor solide în meniu).

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării, la sfatul medicului.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare