Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Piure de piersici cu mascarpone

Piure de piersici cu mascarpone

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4l piersici sau nectarine, bine coapte, fără sâmburi și tăiate fâșii
  • 100 g brânză mascarpone

 

Timp de preparare: 20 de minute

Mod de pregătire: Spală bine piersicile sau nectarinele, îndepărtează sâmburele, taie-le în fâșii subțiri și pune-le la fiert în puțină apă (sau, mai bine, într-un steamer), până când se înmoaie, dar nu devin fărâmicioase. Dacă folosești piersici, îndepărtează coaja, pentru că, chiar și după fiert, puful poate fi iritant pentru gâtul bebelușului. Dacă folosești nectarine, poți lăsa coaja, în care se află mulți nutrienți. Pasează apoi fructele, cu ajutorul unui blender, și încorporează ușor și brânza mascarpone, amestecând bine, până obții o pastă fină, cremoasă.

Se servește la temperatura camerei.

 

Meniu bogat în: calciu, vitaminele A, B, C, acid folic, proteine, fier, magneziu, zinc și iod.

Truc: Aportul de fibre din piersici ajută la reglarea tranzitului intestinal al bebelușului, iar conținutul de fier le recomandă pentru prevenirea anemiei feriprive, des întâlnită după începerea diversificării. Când bebelușul crește suficient, acest piure se poate transforma într-o savuroasă înghețată, dacă este pus la rece.

Mascarpone este o brânză foarte grasă, dar bebelușii, cu excepția celor supraponderali, au liber la grăsimi, pe care organismul lor le procesează altfel. Dacă ai nelămuriri sau îngrijorări cu privire la grăsimile din alimentația bebelușului, discută în detalii cu medicul pediatru, care îți poate recomanda cel mai bun meniu personalizat pentru bebelușul tău, în funcție de istoricul lui medical.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea alăptării alături de începerea diversificării, la sfatul medicului.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare