Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prăjiturele de ovăz cu merișoare

Prăjiturele de ovăz cu merișoare

Ingrediente pentru 15-18 prăjiturele:

  • 2 cești fulgi de ovăz
  • 3 linguri de merișoare, tocate fin
  • 2 linguri de nucă de cocos (fără adaos de zahăr), măcinată fin
  • 2 linguri de unt nesărat, topit
  • O lingură de miere de albine
  • O jumătate de linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare
  • O jumătate de linguriță praf de scorțișoară sau nucșoară, după gust

 

Timp de preparare: 30 de minute

Mod de pregătire:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Tapetează 2 tăvi cu foaie de copt.

Separat, pune într-un castron fulgii de ovăz, scoțișoara, praful de copt, iar în mijloc, adaugă untul și mierea de albine. Adaugă apoi merișoarele și nuca de cocos. Încălzește un ibric cu apă până la 90 de grade, fără să lași să dea în clocot, și adaugă apa fierbinte, puțin câte puțin, amestecând compoziția cu o spatulă, până cînd fulgii absorb apa și devin lipicioși. Mai amestecă o dată compoziția, cu mâinile ude.

Folosind o lingură, ia aluat (compoziția nu e foarte legată), pune-l în tăvi și modelează-l într-o formă rotundă, de fursec. Lasă prăjiturelele la cuptor timp de 15 minute, până când marginile se rumenesc, iar mijlocul devine nelipicios. Scoate apoi prăjiturelele pe farfurie și lasă-le să se răcească. Pe măsură ce se răcesc, devin crocante. Prăjiturelele se pot păstra timp de câteva zile într-un vas închis etanș sau la congelator (pentru maxim 2 luni).

 

Meniu bogat în: fibre, magneziu, proteine, fosfor, vitamina B1 și antioxidanți. Merișoarele sunt bogate în acid quinic, care ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor urinare, foarte frecvent întâlnite în rândul copiilor.

Truc: Ovăzul poate fi introdus în alimentația copilului după vârsta de 6 luni. Unii medici îl recomandă chiar ca prim aliment de introdus în meniul juniorului, după începerea diversificării, pentru că are un risc alergenic scăzut.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare