Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Risotto cu sparanghel

Risotto cu sparanghel
  • Ingrediente pentru 2 porții:
  • o cană de orez
  • 400 ml de supă de legume, fără sare
  • o lingură de ulei de măsline
  • 300 g sparanghel
  • cimbru sau tarhon, după gust
  • o linguriță parmezan

 

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de pregătire:

Pentru orez:

Pune orezul, împreună cu supa și uleiul, într-o tigaie și lasă-le să dea în clocot, apoi micșorează focul și lasă să fiarbă înăbușit, amestecând din când în când, până supa se evaporă, iar orezul devine păstos. Ia de pe foc și amestecă cimbrul (sau tarhonul) în orez, acoperind apoi vasul.

Pentru piurel de sparanghel:

Separat, pregătește sparanghelul (fără capete lemnoase) la aburi, timp de 7-9 minute, până se înmoaie și clătește-l apoi sub jet de apă rece. Pasează-l cu blenderul, fără a mai adăuga lichid.

Pune într-un bol orezul, presară parmezanul și amestecă-l puțin, până se topește ușor și adaugă apoi și piureul de sparanghel.

Meniu bogat în carbohidrați (sursă de energie pentru junior), vitamina D, calciu, fibre, vitamna C, fier, vitamina E, zinc, seleniu.

Truc: poți servi piureul de sparanghel separat, pentru că mulți copii mici se supără dacă ”mâncarea se amestecă” în farfurie. Pentru un gust ceva mai dulce, poți amesteca piureul de sparanghel cu una-două lingurițe de piure de mere.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare