Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Tarte cu păstârnac și broccoli

Tarte cu păstârnac și broccoli

Ingrediente pentru 4 tarte (mari):

  • 6 bucăți de păstârnac
  • 8 linguri de supă de legume, fără sare
  • o ceașcă de piure de conopidă cu broccoli (gata preparat)
  • o jumătate de ceașcă de parmezan ras
  • unt nesărat, pentru uns formele

 

Timp de preparare: 35 de minute

Mod de pregătire:

Încălzește cuptorul până la 200 grade. Unge cu unt 4 forme mari (de 10 cm diametru).

Taie păstârnacul în felii de grosime potrivită (nu mai mare de o jumătate de centimetru), pe care le așezi pe fundul formelor, în straturi, până la jumătate. Toarnă apoi în fiecare formă, peste rondelele de păstârnac, câte 2 linguri de supă. Împarte piureul de conopidă cu broccoli în 4 porții egale, pe care le întinzi în fiecare formă. Presară apoi în fiecare formă parmezan ras.

Pune formele în tavă, la cuptor, pentru timp de aproximativ 25 de minute, până când piureul face bule, iar parmezanul capătă o crustă aurie. Oprește cuptorul și mai lasă puțin tartele să se ”așeze”. Servește-le copilului la temperatura camerei – atenție, miezul este mai fierbinte decât pare!

 

Meniu bogat în: fibre, fier, calciu, vitaminele C și K.

 

Truc: Poți să pui în fiecare formă și o bucățică de file de somon, pește gras, bogat în acizi grași esențiali, de tipul Omega-3, Omega-6, importanți în alimentația copilului mic.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare