Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Activități distractive pentru copii

Activități distractive pentru copii

Pragul de 1-2 ani reprezintă o vârstă dificilă, pentru că cel mic poate să facă deja unele lucruri, dar nu atât de multe pe cât și-ar dori, iar părinții nu prea știu cum să se joace cu un junior.

Nu ai nevoie de jucării prea sofisticate. Poți stimula abilitățile copilului și îi poți oferi lecții prețioase despre culori, forme, texturi, prin intermediul câtorva joculețe simple.

1. Pictura cu degetele

Nu poate desena forme și nici nu poate colora încă, dar juniorul tău poate picta. Cu degetele. Folosește culori non-toxice, cufundă degetele și palmele în vopsea sau tamponează-le cu un burețel și lasă-l apoi să pună amprentele pe o coală mare de hârtie sau chiar pe o pânză de tablou. Poți încerca și varianta pentru piciorușe, dar ai grijă să nu o ia la sănătoasa prin casă, cu tălpile pline de vopsea.

2. Joaca în bucătărie

Bucătăria e un spațiu miraculos pentru copilul mic – are atât de multe de văzut, de pipăit, de mirosit, de gustat. Uite un joc distractiv și educativ, pe care-l poți desfășura în bucătărie. În 3 boluri sau tăvi pune făină, orez și mălai. Lasă-l să se joace cu mânuțele prin fiecare dintre tăvi, să simtă consistențele diferite, să vadă culorile, să miroasă. Poți să duci jocul un pas mai departe. Ascunde un obiect (suficient de mare încât să nu îl poată înghiți) într-unul dintre vase și lasă-l să caute comoara. Îi dezvolți astfel, în joacă, simțul tactil și spiritul de observație.

3. Tobogan pentru jucării

Ia masa de călcat sau o planșă mai mare din lemn și improvizează un soi de tobogan. Pe el poți coborî apoi diferite obiecte – o minge, o păpușă sau o mașinuță, o altă jucărioară fără roți. Se va amuza să le dea pe tobogan și va avea ocazia să observe în direct cum alunecă, se rotesc, cad diferite obiecte.

4. Alfabetul

Scrie cu ajutorul unor litere magnetice mari numele lui. Așază apoi dublura literelor care îi alcătuiesc numele aleatoriu, pe tabla magnetică. Arată-i cum să recunoască literele și să le ducă în dreptul celor care-i alcătuiesc numele, astfel încât să își scrie și el numele ”în oglindă”. Dacă nu ai un joc cu litere magnetice, poți face același lucru decupând literele dintr-un carton. Dacă vrei să complici puțin lucrurile, poți face aceleași litere în culori diferite. Mai întâi le va căuta pe cele colorate la fel, care să-i alcătuiască numele, apoi va căuta literele de aceeași formă, dar altă culoare, pentru a forma numele lui, din litere diferit colorate.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare