Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

BONA - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

BONA - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE
INFLUENȚA POZITIVĂ

Să apelezi la o bonă pentru copil îţi aduce avantaje, dar şi dezavantaje. Un lucru bun este că micuţul tău primeşte o atenţie personalizată, iar bona respectă indicaţiile trasate de mamă în privinţa alimentaţiei, a programului de somn, a rutinei pe care o are şi familia.

Bonele sunt recomandate pentru copiii care încă nu au destul contact social şi care de aceea pot înlocui lipsa părinţilor într-o atmosferă relaxată, cu o persoană de încredere, care să se dedice doar lui. Această relaţie între bonă şi copil poate avea multe efecte pozitive pe termen lung în dezvoltarea socială, afectivă, personală şi cognitivă. În plus, sunt multe bone care în afara faptului că se ocupă de copil, au grijă şi de curăţenia din casă, de mâncare, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru tine, când eşti proaspătă mămică.

BONA ȘI RISCURILE ASUMATE

În privinţa dezavantajelor, trebuie să te gândeşti mai întâi la factorul economic, pentru că bona presupune un efort financiar. Apoi este foarte important factorul emoţional, trebuie să poţi căpăta încredere în ea. Şi pentru a fi sigură că nu vor fi schimbări nedorite în comportamentul copilului, trebuie să fii mereu atentă la influenţa pe care o are bona asupra lui. Este destul de greu să găseşti o bonă perfectă şi să o şi păstrezi. Este posibil ca din varii motive să fii nevoită să schimbi bona de mai multe ori, iar asta nu înseamnă o bătaie de cap doar pentru tine. Şi copilul va fi afectat de schimbări, fiind nevoit să se obişnuiască de fiecare dată cu noua persoană, diferită, iar asta îi poate crea ușoară instabilitate.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare