Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

BONA SAU CREŞA?

BONA SAU CREŞA?
CREȘA - PRO ȘI CONTRA

Creşa este în avantajul celui mic pentru că acolo copiii socializează între ei şi sunt stimulaţi într-un ambient propice lor. În plus, cei care lucrează acolo ar trebui să fie profesionişti, să ştie cum să se comporte cu cei mici. Şi la capitolul financiar reprezintă un plus, pentru că nu costă foarte mult, mai ales dacă vorbim despre o creşă la stat.

Totuşi există şi dezavantaje. Trebuie să duci şi să iei copilul în fiecare zi. Orarul este fix şi trebuie să te adaptezi la el. Copiii care merg la creşă se îmbolnăvesc mai repede, din cauza mediului în care sunt mai mulţi microbi. Odată ce răceşte copilul, nu mai este primit la creşă până nu se vindecă, aşa că trebuie să găseşti o altă soluţie, pe cineva care să stea cu el acasă. Un alt dezavantaj îl reprezintă spaţiul, care uneori se poate dovedi prea mic pentru copiii ce depăşesc vârsta de un an şi care la creşă pot fi în număr cam mare.

DE CE O BONĂ?

De cealaltă parte, bona este o soluţie flexibilă, pentru că nu trebuie să te deplasezi. Mai mult, bona se poate adapta necesităţilor tale. Toată atenţia ei este îndreptată spre copilul tău, care este singur cu ea, iar bona îţi poate povesti la capătul zilei amănunte despre comportamentul celui mic.

Dezavantajul este de ordin financiar, pentru că trebuie să scoţi mult mai mulţi bani din buzunar. Apoi nu poţi şti foarte sigur dacă are o pregătire potrivită pentru copilul tău. În plus, dacă se îmbolnăveşte, nu va fi uşor să găseşti o înlocuitoare.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare