Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

BOTEZUL ŞI SCUFUNDAREA ÎN APĂ

BOTEZUL ŞI SCUFUNDAREA ÎN APĂ

Botezul bebeluşului este cel mai emoţionant moment după naştere. Se spune că nou-născutul se curăţă astfel de păcatul strămoşesc. Pe vremuri, la sate, copilul era botezat în a opta zi de la naştere. Acum însă, obiceiul este să fie creştinat în a 40-a zi de când a văzut lumina zilei. Pe cât este de mare bucuria evenimentului, pe atât de multe întrebări îţi pui legate de ritual. Vrei să urmezi şi datinile creştine, dar te îngrijorezi şi pentru bebeluşul tău, care va fi scufundat în apă.

CE PRESUPUNE SCUFUNDAREA ÎN APĂ

Dacă la catolici botezul se face prin turnarea apei, la ortodocşi copilul trebuie scufundat în apă de trei ori, în Numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Doar în cazuri excepţionale, cum ar fi problemele de sănătate, nu se face imersiunea, ci bebeluşul este botezat prin turnarea apei.

Botezul este considerat un ritual prin care cei bolnavi pot fi vindecaţi, iar cei agitaţi devin liniştiţi. Cu toate acestea, te întrebi dacă există riscul de înec sau dacă cel mic poate răci. Pentru a scăpa de griji, discută cu preotul. Îţi va explica întreaga procedură şi cu siguranţă va avea grijă să nu îi producă vreun disconfort micuţului. El ştie bine că trebuie să îi acopere copilului cu mâna nasul şi guriţa, pentru a-l proteja.

TEAMA CA BEBELUȘUL SĂ NU RĂCEASCĂ

Dacă vrei să stai mai liniştită, îl poţi ruga ca apa din cristelniţă să fie uşor încălzită, pentru ca bebeluşului să i se pară o băiţă, iar contactul cu apa să nu fie deranjant din cauza temperaturii. Imediat după ce copilul este scos din apă, ai grijă să îl ştergi şi să îl îmbrace repede şi corespunzător naşa, pentru a evita pericolul unei răceli.

Botezul este un prilej de bucurie şi are o semnificaţie deosebită. Aşa că nu fi stresată, de ritual ai trecut şi tu cu bine, deci fii liniştită şi fericită că micuţul tău va fi creştinat şi va începe o viaţă binecuvântată.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare