Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

CE TREBUIE SĂ ŞTIE O BONĂ? NOŢIUNI ESENŢIALE

CE TREBUIE SĂ ŞTIE O BONĂ? NOŢIUNI ESENŢIALE
CALITĂȚILE UNEI BONE

Bona trebuie să aibă calităţi ca răbdare, creativitate, imaginaţie, pasiune şi metodă potrivită celui mic. Ea trebuie în permanenţă să-şi îmbunătăţească noţiunile de pedagogie şi să fie deschisă la noi metode de joc şi învăţare. Este ideal să nu lase copilul de unul singur să se joace, ci să se implice, să facă activităţi împreună.

Bona perfectă trebuie să ştie să spună ,,nu” şi să gestioneze cu delicateţe momentele de nervozitate ale copilului. Cei mici sunt minunaţi, dar totodată capabili să-i pună pe adulţi la grele încercări prin capriciile lor şi plânsul fără oprire. Dacă să fii părinte este greu uneori, cu atât mai greu este pentru bonă. Ea trebuie să fie afectuoasă, dar să ştie când şi cum să se impună, să fie în unele momente fermă.

O bonă profesionistă trebuie să se adapteze familiei pentru care lucrează, să îi înţeleagă pe părinţi şi să înveţe obiceiurile lor. Este fundamental ca bona să respecte indicaţiile părinţilor în privinţa dietei, educaţiei celui mic şi a tot ceea ce înseamnă tabieturile pentru micuţ.

SITUAȚIILE DE CRIZĂ

Unul dintre lucrurile foarte importante este să observi dacă bona are spiritul de reacţie dezvoltat. Ea trebuie să ştie să intervină într-o situaţie de criză. Copilul se poate frige, să se lovească la cap sau să înghită din greşeală ceva. Aşadar este important să te asiguri că bona poate face faţă unei astfel de situaţii imprevizibile, fără să se enerveze sau să se panicheze fără să intervină.

Este bine să fii atentă mai ales în perioada de adaptare a copilului cu bona. La început este normal ca micuţul să fie reticent, însă dacă şi după o lună face în continuare mofturi sau este trist când rămâne cu ea, înseamnă că ceva nu merge. Încrederea este importantă în relaţia dintre familie şi bonă, dar nu uita să observi în permanenţă discret ce influenţă are bona asupra copilului.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare