Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

COPILUL ŞI ANIMALELE DE COMPANIE

COPILUL ŞI ANIMALELE DE COMPANIE
RELAȚIA DINTRE BEBE ȘI PATRUPED

Contactul cu animalele este fundamental pentru copii, care tocmai prin relaţionarea cu ele învaţă să aibă încredere în ei înşişi şi îşi pot îmbunătăţi capacitatea de a socializa. În plus, s-a demonstrat că micuţii care au un animal de companie sunt mult mai responsabili şi mai respectuoşi cu cei din jur.

SĂNĂTATEA ȘI PRIETENIA CU UN ANIMAL

Bebeluşul tău învaţă cum să fie altruist, să îşi facă un prieten şi să aibă grijă de el. Însă evident că şi sănătatea copilaşului este foarte importantă. Conform unor studii, micuţii care cresc alături de un animal domestic se îmbolnăvesc mult mai rar. Deşi ne speriem de microbii pe care i-ar putea aduce animalele, de fapt sistemul imunitar al copiilor se întăreşte prin contactul cu patrupedele. Dacă ai totuşi un prieten din lumea celor care nu cuvântă, trebuie să stabileşti câteva reguli de igienă pe care cel mic să le înveţe şi să şi le însuşească treptat, când creşte.

  • să se spele pe mâini de fiecare dată după ce s-a jucat cu animalul
  • să nu îi dai voie micuţului să doarmă cu animalul sau să îl primească în patul lui
  • să nu îi dea de mâncare din farfuria lui, trebuie să înveţe că animalele au o altă alimentaţie
  • să-l înveţi pe copil că a avea un animal înseamnă să se îngrijească. Încurajează-l să se joace, dar să şi cureţe totul în urmă

 

ÎNTÂLNIREA DINTRE BEBE ȘI PRIETENUL CARE NU CUVÂNTĂ

Animalele de companie pentru copii sunt aşadar binevenite în casă. Dar mai trebuie să iei ceva în calcul. Dacă animăluţul este în familia ta dinainte de a rămâne însărcinată, atunci gândeşte-te şi la sufletul cu patru lăbuţe, să nu devină gelos când în centrul atenţiei va fi copilaşul. Înainte de a-l aduce acasă pe bebeluş, du-i o hăinuţă animăluţului să se acomodeze cu mirosul noului membru al familiei.

Nu-l priva pe cel mic de experienţa relaţionării cu o pisică sau un căţel. Copiii şi animalele pot dezvolta o prietenie foarte frumoasă, cu adevărat sinceră şi inocentă.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare