Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

CUM ALEGI TRUSOUL BEBELUŞULUI TĂU?

CUM ALEGI TRUSOUL BEBELUŞULUI TĂU?
CE HĂINUŢE SUNT POTRIVITE PENTRU BEBE

Este important ca hăinuţele să fie din bumbac, pentru că pielea bebeluşului este foarte sensibilă. Nu vrei să se irite, aşa că ai grijă să speli totul la 90 de grade şi eventual să le şi calci ulterior. Un alt aspect pe care să nu-l omiţi este anotimpul în care naşti. După ce ai luat în calcul toate acestea, poţi face lista. Trusoul trebuie să conţină între 5 şi 7 body-uri, cu mânecă lungă sau scurtă, de la 3 la 6 salopete, aproximativ 4 perechi de şosete sau botoşei, 2 căciuliţe necesare după băiţă şi mănuşi pentru ca bebele să nu se zgârâie. Dacă naşti într-un anotimp rece, atunci mai adaugi pe listă câte două perechi de bluze şi pantaloni groşi şi o salopetă cu glugă.

Trusoul bebeluşului mai conţine bavete, detergent pentru hăinuţe, săpun pentru piele sensibilă, ulei de masaj sau jucării. Trusoul de botez îl alegi şi în funcţie de sexul bebeluşului. Băieţeii pot avea lucruri la care să predomine culoarea albastră, iar fetiţele chiar modele brodate, sau iniţialele numelui. Hăinuţele de botez le alegi în funcţie de stilul care-ţi place. Fetiţa poate arăta ca o prinţesă, cu o rochiţă la botez care să o facă să arate ca o păpuşă. Iar dacă ai băieţel, îl poţi face să apară ca un adevărat gentleman.

Cu siguranţă vei avea de unde alege, şi nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa cheltuielilor, pentru că există trusouri de botez drăguţe şi care să se plieze pe fiecare buzunar.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare