Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum îi alegi copilului părinții spirituali

Cum îi alegi copilului părinții spirituali
NAŞUL ÎN CANOANELE BISERICEŞTI

Mulţi părinţi ţin cont, în primul rând, de ceea ce spune biserica. Conform canoanelor religiei ortodoxe, naşul trebuie să aibă aceeaşi credinţă şi acelaşi sex ca şi cel botezat. Se spune că este bine să fie cununat, pentru că el va fi un exemplu moral pentru copil, fiindu-i naş pentru toată viaţa.

OBICEIURI DIN POPOR

Şi vechile obiceiuri arată că părinţii spirituali au un rol foarte important în viaţa bebeluşului.Pe vremuri, cei care erau naşi de cununie botezau şi primul copil al cuplului creştinat. Acum, însă, mama şi tata pot să nu mai ţină cont neapărat de această regulă şi să aleagă ce naşi doresc, ba chiar mai mulţi. De obicei, se apelează la rude sau prieteni apropiaţi. Ia însă în considerare dacă cei la care te gândeşti sunt persoane pe care te poţi baza, la care poţi apela oricând ai nevoie de ajutor. Gândeşte-te dacă îţi vor fi alături ani de zile, pentru că legătura cu finul este pe viaţă. Apoi, ia în calcul valorile spirituale ale celor pe care vrei să-i alegi, pentru a-i da sfaturi şi a-ţi îndruma îngeraşul.

De multe ori, cei dragi intervin şi ei cu propuneri.Dacă nu vrei să iasă discuţii, poţi opta pentru mai multe perechi de naşi, pentru a-ţi împăca şi rudele.

NAŞUL CU DARE DE MÂNĂ

Pentru unii cântăreşte mult şi aspectul financiar. Naşii îl sprijină pe fin în toate momentele vieţii, iar bunăstarea celor care îl botează te-ar putea linişti la gândul că, indiferent de cumpenele pe care le va întâlni, odorul tău va găsi în ei un ajutor de nădejde.

Indiferent de criteriile după care vei alege naşii de botez, este bine să fie persoane cu care ai o legătură specială şi pe care le poţi simţi ca fiind mereu mâna ta dreaptă.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare