Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum mă descurc cu comportamentul dificil al copilului meu?

Cum mă descurc cu comportamentul dificil al copilului meu?

În perioada de creştere, începe să iasă treptat la iveală personalitatea juniorului tău. Etapă care s-ar putea să fie uşor dificilă, pentru că micul adult în devenire începe să-şi manifeste foarte puternic independenţa. Cum poţi traversa această perioadă cu nervii intacţi, permiţându-i totuşi copilului să se exprime? 

Încearcă să vezi lumea prin ochii lui

Îţi va fi mai uşor dacă vei accepta câteva dintre comportamentele mofturoase ale copilului tău şi dacă le vei privi ca parte a dezvoltării sale normale. Sfidându-te şi făcând nazuri, îşi manifestă individualitatea. Aşteaptă-te la ceva încăpăţânare, opoziţie şi resentimente, dar rămâi calmă şi nu uita că rolul tău în acest moment este să-l ghidezi şi să-l susţii.

Foloseşte câteva trucuri, pentru a-i face faţă

Unii părinţi au adoptat tehnica „pauzelor”. Acestea reprezintă momente în care copilului i se cere să rămână singur şi în linişte pentru câteva minute, într-un anumit spaţiu, ca o formă de disciplinare. Totuşi, copilului s-ar putea să-i fie greu la această vârstă să rămână liniştit pentru mult timp, să asculte când i se spune să stea jos sau să fie tăcut.

Îţi recomandăm, în schimb, o altă metodă: cea a redirecţionării. Constă în încercarea de a-i distrage copilului atenţia de la situaţia respectivă spre altceva şi funcţionează mult mai bine decât pauzele. De exemplu, dacă micuţul aruncă o jucărie, trebuie să i-o iei şi să-i spui că dacă nu se poate juca frumos cu ea, va trebui să se joace cu altceva.

Cum procedez când îşi ţine respiraţia?

Unii copii recurg la ţinerea respiraţiei atunci când nu reuşesc să obţină lucrurile pe care le doresc. Modul în care poţi trata problema depinde de vârsta copilului. În cazul celor mici, e suficient să le sufli încet pe faţă şi îşi vor recăpăta respiraţia.  Celor mari spune-le cu calm că, dacă-ţi spun care este problema, poţi încerca să-i ajuţi să o rezolve, dar trebuie să înceteze să-şi ţină respiraţia. În orice caz, nu te lăsa „şantajată” emoţional.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare