Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să oferim atenţie egală copiilor când apare încă un frăţior

Cum să oferim atenţie egală copiilor când apare încă un frăţior

Când barza e pe drum pentru a doua oară, sentimentele de bucurie şi emoţie sunt amestecate cu puţină îngrijorare: oare copilul meu se va simţi dat la o parte de noul frăţior? Pentru a-ţi ajuta micuţul să îl accepte cu drag pe noul venit, e nevoie să tratezi problema cu tact şi răbdare.

Pregătirea copilului pentru noul membru al familiei

Primul născut este obişnuit să fie centrul absolut al atenţiei, deci sosirea unui frate poate fi foarte supărătoare pentru el. Aşteaptă-te la o întreagă gamă de emoţii, de la interes la anxietate, dragoste, ură, mândrie sau gelozie.

Aceste reacţii sunt naturale faţă de ceea ce va fi o schimbare enormă în viaţa lui şi este important să-i permiţi să exprime ceea ce simte. Exteriorizarea lor face ca orice izbucnire de agresivitate reală sau fizică să devină mult mai puţin probabilă. Explică-i copilului că sentimentele tale faţă de el nu se vor schimba din cauza noului venit; îl vei iubi la fel ca şi înainte.

După sosirea noului copil

Oferă-i celui mare o păpuşă care plânge sau chiar merge la toaletă. Astfel, el va intra în rolul de mamă şi va imita diferitele lucruri pe care le faci cu noul copil, cum ar fi hrănirea, schimbatul şi purtatul în braţe.

O altă idee bună este să inviţi prieteni şi rude care să vină în vizită şi să petreacă timp vorbind cu copilul mai mare, în loc de a sta cu nou-născutul. Dacă totuşi au loc incidente de agresivitate ale copilului mai mare faţă de cel mic, fă-l să înţeleagă foarte clar că acest comportament este inacceptabil.

Nu în ultimul rând, lasă-l şi pe cel mare să se implice în viaţa bebeluşului. De exemplu, cere-i să-ţi spună când crede că cel mic are nevoie să fie hrănit. Ai încredere, copilul nu-l va lăsa pe frăţiorul mai mic să plângă prea mult timp. 

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare