Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Echilibrul între muncă şi noul rol de tată

Echilibrul între muncă şi noul rol de tată

Noua ta meserie de tătic va fi, probabil, un al doilea job în toată regula. De acum, va trebui să găseşti o cale prin care să-ţi împărţi timpul între carieră şi micul tău univers de acasă: bebeluşul tău şi partenera, căreia trebuie să-i oferi sprijin.

Pare complicat? Nu şi dacă te organizezi şi iei lucrurile pe rând.

Planuri şi priorităţi

Acum este mai important ca oricând să îţi organizezi timpul. Aceasta înseamnă să plănuieşti realist ce ai putea face într-o oră, o zi sau o săptămână. Încearcă să nu te aglomerezi şi comunică în continuare cu partenera, şeful, prietenii şi rudele tale despre cum îţi merge şi cum gestionezi stresul de care ai parte.

Încearcă să nu îţi petreci prea mult timp la serviciu. N-ai vrea să pierzi evenimentele importante din viaţa bebeluşului.

Pune nişte limite în viaţa profesională

Încearcă să nu îţi petreci prea mult timp la serviciu. N-ai vrea să pierzi evenimentele importante din viaţa bebeluşului. Încearcă să faci o înţelegere cu şeful tău, pentru a putea participa la momentele-cheie pe care ţi le-ai programat alături de familie.

Ai grijă de tine

Chiar dacă bebeluşul tău este de acum prioritatea ta numărul unu, încearcă să nu uiţi de propria-ţi persoană. Trebuie să rămâi sănătos şi pentru tine, dar şi pentru familia ta.

Adoptă o dietă ceva mai echilibrată şi să te menţii în formă cu exerciţii fizice. Include în meniul tău zilnic salatele, cartofii fierţi, sandvişurile sănătoase cu pâine neagră şi supele. Iar când găseşti câte o oră liberă, chiar şi în pauza de prânz, mergi la înot sau fă o plimbare în parc.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare