Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Împărţim patul cu copilul?

Împărţim patul cu copilul?

Subiectul împărţirii patului cu copilul este unul controversat. Unii părinţi consideră că nu este sigur pentru copil, iar alţii nici nu vor să se gândească să doarmă altfel. Unele persoane consideră că a dormi în acelaşi pat cu copilul afectează viaţa amoroasă şi sentimentul de intimitate dintre parteneri. Alţii simt că legătura dintre ei şi copil este mai puternică datorită acestui lucru. Indiferent ce deciziei iei, asigură-te că sănătatea micuţului nu este afectată.

Iată câteva sfaturi pentru siguranţa în timpul somnului:

Unii părinţi consideră că nu este sigur pentru copil, iar alţii nici nu vor să se gândească să doarmă altfel.
  • Foloseşte o saltea dură şi sigură, altfel copilul tău s-ar putea sufoca sau ar putea să-i fie prea cald.
  • Niciodată să nu îl laşi singur în pat. Dacă trebuie să-l laşi singur pentru o scurtă perioadă de timp, fie cumperi un grilaj de protecţie, fie îl laşi în ţarc.
  • Înveleşte-l uşor. Foloseşte puţine pături uşoare, pentru a reduce riscul sufocării şi al supraîncălzirii şi nu îl lăsa niciodată să adoarmă cu capul pe pernă, deoarece creşte riscul de sufocare.
  • Îmbracă-l subţire atunci când doarme cu tine.
  • Patul trebuie să fie suficient de mare pentru a putea dormi confortabil în el. Nu dormi niciodată cu copilul pe o canapea sau pe un pat cu apă!
  • Nu pune un bebeluş care merge deja de-a buşilea lângă sugar, deoarece bebeluşul nu va înţelege cât de fragil este sugarul şi l-ar putea lovi sau sufoca din greşeală. Asigură-te că tu sau partenerul tău dormiţi între copii.
  • Atenţie la tulburările de somn: dacă ai tulburări de somn, cum ar fi apneea, care te determină să dormi foarte profund, nu trebuie să dormi niciodată cu copilul tău, deoarece poţi să te întorci peste el foarte uşor.

 

Nu dormi niciodată cu copilul pe o canapea sau pe un pat cu apă!

În concluzie, poţi să dormi în siguranţă împreună cu copilul tău, atâta timp cât o faci corect şi atâta timp cât te asiguri că partenerul tău este de acord cu această decizie.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare