Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Înotul – prima lecție de sănătate pentru bebeluși

Înotul – prima lecție de sănătate pentru bebeluși

Apa este cel mai bun mijloc de distracţie şi tratament preventiv pentru copii, încă de la cele mai fragede vârste. De aceea, din ce în ce mai mulţi părinţi decid să-şi lase copiii pe mâinile unui terapeut care să-i iniţieze pe cei mici în tainele subacvatice.

Cei care au făcut-o afirmă sus şi tare că metodele de stimulare psihomotorii prin tehnici de masaj şi hidroterapie reprezintă cea mai bună investiţie pentru sănătatea copiilor.

La două, trei zile de la naştere, după ce copilul a fost echilibrat cardio-respirator, poate fi înscris într-un astfel de program. Până la vârsta de patru luni şi jumătate sau şase luni, în funcţie de capacităţile de adaptare ale fiecărui copil, metodele de îngrijire şi tratament sunt aplicate la domiciliul micuţului. Acest lucru deoarece, mai devreme de această vârstă, nu se poate asigura securitatea copilului până în momentul în care i s-au făcut vaccinările obligatorii.

Înotul aduce satisfacţii impresionante în ceea ce priveşte sănătatea şi dezvoltarea copilului. Reflexele primare cu care se naşte bebeluşul se vor transforma în automatisme, mai ales dacă el nu pierde contactul cu apa, mediu în care a trăit nouă luni în uterul mamei.

Printre achiziţiile benefice pot fi enumerate: imunitatea crescută, dezvoltarea armonioasă a unui sistem muscular fortificat care susţine un sistem osos puternic şi corect dezvoltat, un aparat respirator cu o capacitate mărită, care oferă o oxigenare generală foarte bună, legături neuronale foarte puternice, rezolvarea unor deficienţe poziţionale sau dezvoltarea normală a prematurilor şi copiilor cu risc neuro-motor la naştere. Copiii vor obţine o atitudine de leaderi, ei fiind evaluați periodic până la vârsta şcolară când vor reuşi să devină cei mai buni în colectiv. Mediul acvatic este propice dezvoltării unui grad crescut al inteligenţei emoţionale, iar competiţia din bazin îi va determina să aleagă singuri cele mai bune soluţii pentru a reuşi în situaţii extreme.

După vârsta de patru luni şi jumătate sau şase luni, prioritate va avea jocul în apă, un joc pe care profesorii îl au foarte bine definit în protocolul de lecţie. Micuţii care au primit stimulare psihomotorie încă de când erau în faşă, după vârsta de trei ani pot începe cursurile de iniţiere în înot şi au toate şansele să devină campioni. Cei care vin mai târziu la club nu au nevoie decât de trei, patru şedinţe pentru a se obişnui cu apa şi pentru a nu mai dori să iasă din piscină. Aceştia pot începe cursurile de iniţiere în înot de la vârsta de patru ani şi, garantat, vor fi nişte învingători.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare