Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Noi descoperiri: începutul mâzgăliturilor

Noi descoperiri: începutul mâzgăliturilor

Probabil că vei fi fascinată de încercările precoce ale copilului tău de a scrie, în jurul vârstei de 12 sau 13 luni. Abilităţile sale motorii fine se vor fi dezvoltat până în punctul în care este pregătit să ţină un creion şi să-l folosească.

Nu vor semăna prea mult cu litere sau cuvinte, dar primele lui mâzgălituri şi linii desenate îl ajută să se pregătească pentru învăţarea alfabetului. Până la urmă, cândva între a doua şi a cincea aniversare, va deveni din ce în ce mai bun, până ce va reuşi să-şi scrie propriul nume.

Alimentează-ţi copilul cu destule încurajări şi materiale pentru noul lui talent.

Pe la aproximativ 16 luni, vei avea probabil frigiderul plin de capodopere de mâzgălituri. Alimentează-ţi copilul cu destule încurajări şi materiale pentru noul lui talent.

Creioanele colorate, hârtia şi cărţile de colorat sunt perfecte deocamdată; aşteaptă cu pixurile şi creioanele simple până va fi puţin mai mare. Asigură-te că materialele pe care le alegi sunt lavabile şi aşteaptă-te ca unele dintre ele să fie ocazional digerate de către micul tău artist.

Dacă bebeluşul tău nu a avut nici o încercare de mâzgălire până la vârsta de 15 sau 16 luni, poţi să deschizi acest subiect data următoare când mergi la doctor. Nu înseamnă că e vreun motiv de îngrijorare, dar e bine să discuţi cu doctorul toate aspectele dezvoltării lui. Şi nu uita că un copil născut prematur va ajunge la această piatră de hotar în dezvoltare mai târziu decât o fac bebeluşii născuţi la termen.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare