Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Pleci cu copilul în vacanță? Ce să nu uiți acasă.

Pleci cu copilul în vacanță? Ce să nu uiți acasă.

De obicei, organizarea bagajului pentru concediu, atunci când vine vorba despre un copilaș, se face în funcție de activitățile copilului, momentele de masă, somn sau baie, reprezentând principalele categorii.

Masa

În funcție de vârsta copilului, pentru masă, trebuie să pregătești un bagaj separat care să conțină: recipiente pentru lichide, termos, castronele, lingurițe, bavețele, sterilizator, încălzitor de biberoane și mini-robot (în cazul în care vrei să-i pregătești tu legumele la aburi sau vrei să-i mixezi cu blenderul fructele cu biscuiți, cereale sau brânzică). Vei avea nevoie și de ustensile de curățat precum un cuțit sau curățător de legume.

Apoi, trebuie o cantitate suficientă de legume și fructe, biscuiți, cereale, brânzică pentru maxim 2 zile. Vei reface apoi stocul din locul în care mergeți în vacanță.

Nu uita cele necesare pentru spălatul vaselor și recipientelor tip sticlă (perie de sticle, burete și detergent de vase).

Somn

Dacă hotelul nu oferă acest lucru, va trebui să nu uiți acasă un pătuț pliant, cearșaf de pat, păturici și jucăria preferată sau obiectul cu care cel mic obișnuiește să adoarmă.

Baie

Tot în funcție de vârsta copilului, băița poți să i-o faci în cădiță sau la duș. Există variante de cădițe gonflabile, ideale pentru călătorii. Pune în bagaj prosop de baie cu glugă, loțiune de spălare, trusa zilnică a copilului (bețișoare de urechi, comprese sterile, crema pentru funduleț, scutece, loțiunea de corp).

Haine

La capitolul haine, poți lua tot șifonierul sau doar strictul necesar și, eventual, în cazul în care cel mic rămâne fără schimburi, poți clăti câteva la hotel. Nu uita însă să ai tot timpul și o hăinuță mai groasă, o căciuliță subțire (la mare bate vântul foarte tare uneori), sandale, pantofiori închiși și pijamale.

Plajă/Joacă

Jucăriile de plajă sunt la fel de importante precum loțiunea de protecție solară și pălăriuța. O piscină gonflabilă va fi foarte utilă, precum și o umbrelă de soare.

Trusa de prim ajutor

În vacanță copiii se mai îmbolnăvesc, așa că trebuie să ai pregatită în casă o trusă de prim ajutor pe care să o iei tot timpul după tine atunci când pleci din localitate. Trusa trebuie să conțină: antitermice, antihistaminice, un antivomitativ, săruri de rehidratare, spray pentru roșu în gât, precum și cele uzuale precum vitamina D, fier sau alte vitamine și minerale pe care obișnuiești să i le administrezi celui mic.

Niciodată nu strică să ai aparatul de aerosoli cu tine.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare