Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Primele vacanţe cu cel mic

Primele vacanţe cu cel mic

În sfârşit, copilul tău este suficient de mare încât să plecaţi împreună în prima vacanţă în familie. Micuţul va fi încântat de această experienţă şi fascinat de noile peisaje şi sunete. Ca să te asiguri că vacanţa va fi una reuşită, încearcă să ţii cont de câteva sfaturi utile:

Când ajungi la destinaţie, ia-ţi puţin timp să faci câteva verificări, înainte de a-ţi lăsa copilul să alerge liber.

  • • Alege o destinaţie pentru familie. Cea mai potrivită ar fi o locaţie în care se ţine cont de necesităţile copilului tău, fiindu-i puse la dispoziţie echipamente, spaţii de joacă şi personal special instruit pentru nevoile lui.
  • Verifică siguranţa împrejurimilor. Când ajungi la destinaţie, ia-ţi puţin timp să faci câteva verificări, înainte de a-ţi lăsa copilul să alerge liber: a fost spaţiul reamenajat pentru siguranţa copiilor? Prizele electrice sunt acoperite? Există scări care arată periculos sau vreun balcon?
  • Protejează-l de soare. Pielea subţire şi delicată a bebeluşilor este cea mai expusă la riscul de arsuri solare, chiar şi iarna, când razele UV sunt destul de puternice. Nu uita să aduci cu tine creme cu factor de protecţie ridicat, pălării şi haine cu protecţie UV.
  • Ia cu tine provizii pentru bebeluş. Pune în bagaj un set de prim ajutor, care să includă săruri rehidratante pentru o burtică deranjată, un termometru pentru copii, plasturi, cremă antiseptică şi creme pentru muşcături şi înţepături.  Scutecele, sticlele şi biberoanele sunt uşor de găsit chiar şi în străinătate, însă dacă îl hrăneşti pe copil cu formulă de lapte, gustul celui din străinătate ar putea să difere. Ia cu tine suficiente provizii de formulă de acasă.
  • Pregăteşte-te pentru plimbare. Ar fi bine să iei cu tine un cărucior pliabil şi un ham de tipul celor care se pot purta în spate. Iar dacă plănuieşti să închiriezi o maşină, interesează-te dacă ţi se poate asigura un scaun pentru copil.

 

Şi, cel mai important lucru, nu uita să te bucuri de vacanţă şi să faci multe poze!

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare