Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Aclimatizarea cu apa a bebelușului

Aclimatizarea cu apa a bebelușului

În București și în țară sunt nenumărate centre acvatice pentru bebeluși, unde, cei mici sunt inițiați în tainele „înotului” imediat după împlinirea vârstei de 6 luni.

Contactul cu apa este foarte important pentru dezvoltarea fizică și psihică a copilului.

Cu cât este mai mic, cel mic învață să capete încredere în sine, siguranță și percepe această activitate ca pe o reușită de independență pe care numai el o împlinește.

În ceea ce privește dezvoltarea fizică, beneficiile sunt nenumărate: copilul își dezvoltă toate funcțiile, în special cea respiratorie și motorie în cazul contactului cu apa. S-a demonstrat că bebelușii care au fost acomodați cu apa din primele luni de viață, au reușit să meargă mai repede în picioare și chiar au suferit mai puține complicații respiratorii în primii ani ai copilăriei. De asemenea, înotul timpuriu este o metoda excelentă de terapie pentru copiii cu dizabilități fizice și psihice.

Atunci când alegi piscina la care ai vrea să mergi cu bebelușul tău trebuie să ții cont de câteva aspecte:

  • Apa trebuie să fie tratată cu sare, nu cu clor, deoarece, pe termen lung acesta poate avea efecte asupra sănătății copilului.
  • Apa trebuie să aibă în permanență o temperatură de minimum 35 de grade Celsius.
  • Personalul trebuie să fie instruit și pregătit în munca cu copiii.
  • Trebuie să poți avea acces cu copilul în piscină, chiar este recomandat acest lucru, pentru ca el să se simtă confortabil și în siguranță.

 

De obicei, este recomandată minimum o ședință de înot pentru bebeluși pe săptămână, ședința durează aproximativ 45 de minute, însă tu vei sta cu copilul în piscină atât cât dorește el. La început este lăsat câteva ședințe să se acomodeze, iar apoi, încet, încet va învăța să se scufunde. Nu-ți face griji, căci, fizic, el este pregătit să nu înghită deloc apa și poate sta cu ochii deschiși sub apă, mai ales dacă e tratată cu sare.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare