Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Creează o legătură cu nou-născutul

Creează o legătură cu nou-născutul

Începutul relaţiei dintre tine şi bebe

Vei descoperi că s-ar putea să fie nevoie de timp pentru a putea crea o relaţie cu bebeluşul tău. Nu-ţi face griji; este normal ca acest sentiment să necesite timp pentru a de dezvolta. Fă tot posibilul pentru a-i acorda copilului tău toată dragostea şi îngrijirea de care are nevoie, iar legătura va apărea în timp.

Relaţia partenerului tău cu copilul

Este vital ca partenerul tău să se simtă complet implicat în creşterea şi dezvoltarea copilului. Este foarte puţin probabil să-şi arate sentimentele puternice şi stresul pe care le-ar putea simţi, prin urmare încurajează-l să-ţi împărtăşească ceea ce simte. Asigură-te că-i oferi suficiente oportunităţi de a avea un rol important în îngrijirea copilului, împărţind responsabilităţile şi bucuriile de a fi părinte.

Ţine cont de sentimentele partenerului

Partenerul tău s-ar putea să simtă o varietate de emoţii după naşterea copilului. Bucuria, fericirea şi mândria se pot amesteca cu nervozitatea, anxietatea, frustrarea şi gelozia. Prin urmare, este important să ţii cont atât de nevoile emoţionale ale partenerului tău, cât şi de ale bebeluşului. Asigură-te că puteţi petrece şi puţin timp singuri împreună, că discutaţi, vă împărtăşiţi sentimentele sau pur şi simplu vă bucuraţi unul de celălalt.

Implică-l şi pe partenerul tău în ritualurile lui bebe/bebeluşului

Oferă-i partenerului posibilitatea de a face cu copilul tot ceea ce faci şi tu. La urma urmei, singurul lucru pe care nu-l poate face, din punct de vedere fiziologic, este să alăpteze. Poate să-i facă baie, să-l schimbe, să-l îmbrace, să-l alinte, să se joace cu el şi să-l mângâie.

Părinţii tăi vor deveni bunici

Bucură-te de dragostea şi ajutorul părinţilor tăi şi ai partenerului tău. Când devin bunici, vei descoperi că sunt o incredibilă sursă de dragoste, ajutor şi consiliere şi pot supraveghea copilul când voi nu sunteţi acasă, dacă locuiesc suficient de aproape.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare