Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

De la biberon la cănuță

De la biberon la cănuță

Trecerea de la biberon la cănuță este un pas important pentru bebelușul tău, care începe să devină astfel mai independent. Momentul ideal pentru a introduce cănuța este începerea diversificării, undeva în jurul vârstei de 6 luni. Până la prima aniversare, bebelușul tău ar putea să bea singur din cănuță!

Atunci când prelungești folosirea biberonului, marele dezavantaj este că laptele curge mult mai încet, iar bebelușul ține tetina în gură mai mult timp, lucru care poate afecta dentiția și poate influența și dezvoltarea limbajului.

Cum alegi cănuța

Este important să alegi corect prima cănuță. Este de preferat să alegi o cănuță normală, prin care lichidul să curgă liber, în locul uneia prevăzută cu sistem anti-curgere. Astfel, bebelușul va învăța corect să soarbă, în loc să sugă. O cănuță prevăzută cu două mânere este mai ușor de manevrat, într-o primă fază. După ce bebelușul va stăpâni bine tehnica, în jurul vârstei de 1 an ai putea să-i dai o cănuță obișnuită, din care va putea să bea fără să verse.

Ce îi dai să bea

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare