Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Bebeluşul prematur

Bebeluşul prematur

Anual, în România se nasc 190.000 de copii. Dintre aceştia, aproximativ 9% se nasc prematur (înainte de 37 de săptămâni de gestaţie). Pentru mulţi părinţi cu copii prematuri, este un moment emoţional, care implică experienţe neaşteptate de îngrijire medicală specializată. Cu toate acestea, nu uita că întreg personalul din unitatea de terapie intensivă este foarte bine pregătit pentru a-i oferi copilului tău cea mai bună îngrijire.

Ce se va întâmpla dacă bebeluşul meu se va naşte prematur?

Dacă se naşte prematur, va trebui să fie internat în Unitatea de Terapie Intensivă pentru Prematuri. Este o zonă specială din cadrul spitalului, creată pentru îngrijirea nou-născuţilor prematur şi care necesită o atentă monitorizare. Unitatea este dotată cu echipamente de specialitate, care vor ajuta medicii şi asistentele să creeze condiţiile pe care le are copilul în uter.

Anual, în România se nasc 190.000 de copii. Dintre aceştia, aproximativ 9% se nasc prematur.

Cât timp va sta copilul meu în unitatea de terapie intensivă?

Perioada de internare poate varia foarte mult, de la mai puţin de 24 de ore până la 4 luni. Bebeluşii născuţi la 24-37 de săptămâni sau care au o greutate mai mică de 2.200 g la naştere trebuie să rămână pentru o perioadă mai lungă decât ceilalţi.

Ce se va întâmpla cu copilul meu în unitatea de terapie intensivă?

Bebeluşul tău va avea foarte puţină grăsime, aşadar va fi ţinut în incubator, pentru a-l menţine la o temperatură corespunzătoare. Probabil că bebeluşul nu va fi îmbrăcat, în afară de scutece, pentru ca respiraţia şi culoarea pielii să poată fi uşor monitorizate.

Perioada de internare poate varia foarte mult, de la mai puţin de 24 de ore până la 4 luni.

Când va putea fi adus acasă?

Copilul tău va putea să meargă acasă atunci când va putea digera laptele matern. Va trebui să aibă un bun control muscular, o bună dezvoltare a sistemului nervos şi un ritm somn/veghe regulat.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare