Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Este bine să îl obișnuiești pe bebe cu lampa de veghe?

Este bine să îl obișnuiești pe bebe cu lampa de veghe?

Însă, decizia ta nu ar trebui să plece de la presupunerea că micuțului tău îi este teamă de întuneric. În general, sugarii sunt obișnuiți cu un mediu întunecat, datorită celor nouă luni petrecute în pântecele mamei. Astfel, este foarte puțin probabil ca un bebe mai mic de 6 luni să se sperie dacă nu este aprinsă lumina atunci când se trezește, deși lipsa ta poate reprezenta un motiv de supărare pentru micuț.

Dacă simți că bebelușul tău ar fi mai calm și ar avea un somn liniștit, având lumina unei lămpi de veghe, sau ți se pare că ți-ar fi mai ușor să îl verifici cu ajutorul luminii slabe emise de o lampă de veghe, este important să știi că acestea nu au efecte negative asupra vederii bebelușului.

Atunci când alegi o lampă de veghe, este recomandat să ai în vedere preferințele micuțului tău, pentru a-i crea mediul potrivit unui somn liniștit. Așadar, specialiștii recomandă ca lumina să fie una cât mai difuză, iar lampa să fie atașată de pătuț, astfel încât să nu lumineze direct fața bebelușului tău.

Poate ar fi bine să iei în considerare și jucăriile preferate ale micuțului și culoarea pereților din camera acestuia. O lumină în culori neutre este mai odihnitoare, iar împreună cu melodiile liniștitoare ale lămpii pot crea mediul perfect pentru micuțul tău.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare