Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Jucăria preferată a lui bebe îl pregătește pentru somn

Jucăria preferată a lui bebe îl pregătește pentru somn

Pentru că este destul de dificil să îl înveți pe cel mic să rămână singur în cameră, să facă nani singur în pătuț și să se dezlipească de tine și de sânul tău, trebuie în primul rând să ai multă răbdare. Încearcă pentru început să îl faci să înțeleagă diferența dintre zi și noapte. Astfel, ziua joacă-te cu el, fă-i cunoștință cu câteva jucării de care se poate atașa, pune-i muzică și ajută-l să consume energia, iar noaptea, înainte de culcare, vorbește-i cald, eventual spune-i și o poveste după ce l-ai pus în pătuț.

Un ajutor de preţ poate deveni jucăria cu care să îl obișnuiești încă din primele luni ale vieții, cu care micuțul să fie confortabil chiar și atunci când schimbă pătuțul sau chiar și atunci când călătoriți. Deși pare un alt obiect din pătuț, de cele mai multe ori între bebe și acea mascotă preferată se va stabili o relație puternică care îl poate ajuta atunci când, încet, încet, începe să își dea seama de faptul că este o persoană distinctă față de mamă. Specialiștii în psihologia infantilă spun că această perioadă apare în jurul vârstei de 7 până la 12 luni și este datorată schimbărilor din viața juniorului.

Nu te chinui să îi alegi tu favoritul din multitudinea de jucării pe care le are în jurul său. Bebe îți va arăta alesul imediat ce îi va simți lipsa.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare