Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Metode de adormit bebelușii

Metode de adormit bebelușii

Somnul și odihna sunt foarte importante pentru micuțul tău, întrucât contribuie la dezvoltarea și creșterea lui. Dacă bebelușul tău adoarme de obicei foarte greu, trebuie, în primul rând, să te încarci cu multă răbdare și să pui în practică metode speciale, considerate a fi eficiente de către majoritatea părinților și a specialiștilor pediatri. Trebuie să înțelegi că programul de somn al bebelușului tău se va regla în timp, însă, la început, ei nu vor fi capabili să facă diferența între zi și noapte, iar programul lor de somn haotic te va ține în picioare la ore nepotrivite.

În primul rând, schimbă-i scutecul înainte de masă, hrănește-l și apoi trecem la somn. Confortul său este foarte important, așadar îmbracă-l în hăinuțe lejere și achiziționează-i o pernuță potrivită pentru poziția lui de somn. Încearcă să îi faci un program fix de mers la culcare, iar în timpul zilei încurajează-l să aibă diverse activități. Astfel îl ajuți să își regleze bioritmul, iar noaptea va fi destul de obosit încât să nu se mai trezească în mod neregulat. Este important să te simtă aproape permanent, pentru că orice bebeluș își dorește să doarmă lângă mămica lui. Stai cu el cât de mult poți înainte de nani, fă-i o băiță caldă, citește-i o poveste sau cântă-i ceva. Vocea ta reprezintă un adevărat factor de relaxare pentru urechile celui mic și se va liniști complet înainte de somnic.

Aceste metode îl vor face pe bebeluș să adoarmă mult mai ușor. Poți încerca să îi lași muzica pornită chiar și pe timpul nopții, deoarece în momentele în care el se va trezi, muzica îl va ajuta să revină în starea de somnic și să închidă la loc ochișorii. Clasicul legănat reprezintă, de asemenea, o altă tehnică potrivită pentru a-ți adormi puiul. Fie că achiziționezi un balansoar, fie că îl legeni în brațe până adoarme, această metodă este foarte eficientă. Cea mai dificilă parte însă, o reprezintă momentul în care îl așezi în pătuț după legănat. Pentru a evita ca micuțul să se trezească este recomandat să îi lași un obiect care să îi amintească de tine sau, mai eficient, în brațele tale să fie acoperit cu o păturică și îl pui în pătuț cu tot cu păturică, astfel va simți puternic sentimentul de confort. Cu ajutorul tehnicilor menționate mai sus, nu ai cum să dai greș în a-ți adormi în mod corespunzător puiuțul, astfel încât să se odihnească cât este nevoie.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare