Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sfaturi pentru a-l ajuta pe bebe sa adoarma singur

Sfaturi pentru a-l ajuta pe bebe sa adoarma singur

Este important să-i acorzi copilului şansa de a învăţa cum să doarmă singur. Iată câteva criterii de care trebuie să ţii cont pentru a reuşi asta:

Consistenţa

Trebuie să-i oferi copilului o rutină a somnului consistentă şi un orar regulat de somn. Aceasta îi va permite copilului tău să se obişnuiască să adoarmă mereu la aceeaşi oră în fiecare noapte. Ceasul biologic va începe să funcţioneze în concordanţă cu aceasta.

Activităţi de liniştire

Copilul tău ar trebui să aibă aceeaşi rutină de adormire, compusă din 3 sau 4 activităţi liniştitoare, cum sunt baia, cititul unei poveşti şi alintatul. Apoi, trebuie respectat timpul de somn, fără abateri: aşează copilul pe spate înapoi în pătuţ, la aceeaşi oră în fiecare seară.

Lasă-l să adoarmă

Trebuie să părăseşti încăperea şi să-l laşi să adoarmă în mod natural. Poţi face asta, părăsind imediat încăperea sau treptat, mergând spre mijlocul ei, apoi spre uşă şi, în cele din urmă ieşind din cameră.

Dezobişnuirea de vechile obiceiuri

S-ar putea să-ţi pară dificil să te dezobişnuieşti de a-ţi alăpta copilul, pentru ca el să adoarmă în braţele tale, însă este important să faci asta. Cu toate că poate părea neobişnuit, trebuie să-l trezeşti şi să închei rutina de somn înainte de a-l pune în pătuţ. Nu uita, scopul tău pe termen lung este să ai un copil care adoarme singur.

Ai probleme?

Dacă ţi se pare dificil să înveţi copilul să adoarmă singur, poate că acesta este prea mic şi e nevoie să mai aştepţi câteva săptămâni înainte de a încerca din nou. Sau poate a obosit prea tare şi este prea agitat pentru a adormi, caz în care e bine să-l culci mai devreme. Şi, bineînţeles, fii sigură că-i oferi o şansă reală de a adormi singur şi că eşti pregătită să-i oferi timpul şi spaţiul necesare să înveţe acest lucru.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare