Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Care este cea mai bună saltea pentru somnul bebelușului?

Care este cea mai bună saltea pentru somnul bebelușului?

Primele luni de viață reprezintă cea mai importantă perioadă pentru buna dezvoltare a bebelușului tău. Acesta va petrece majoritatea timpului în pătuț și de aceea este recomandat să acorzi cât mai multă atenție detaliilor, în special alegerii accesoriilor și locului de odihnă a micuțului. Este indicat să te documentezi cât mai bine atunci când pornești în căutarea pătuțului și a saltelei ideale, pentru a le adapta nevoilor bebelușului tău și pentru a crea mediul optim unui somn liniștit.

Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este ca salteaua trebuie să ofere o susținere fermă a bebelușului pentru a permite relaxarea totală a mușchilor. Mai mult decât atât, salteaua trebuie să ia forma corpului pentru a susține coloana vertebrală și a o menține dreaptă, indiferent de poziția preferată de bebe. Dacă ești în dubii în ceea ce privește fermitatea, răspunsul este calea de mijloc: nu e recomandată o saltea prea tare pentru ca apasă mușchii, dar nici una prea moale pentru că nu oferă sprijinul necesar coloanei vertebrale.

Saltelele pentru bebeluși vin doar în două dimensiuni: 60x120 cm și 70x140 cm, grosimea variind între 6 și 10 cm, pentru a se potrivi perfect cu pătuțul. Aceeași precizie și standard nu se regăsește, însă, și la materialul din care este făcută salteaua. Salteaua poate fi din burete, fibră de cocos sau chiar latex natural. De reținut este faptul că fibrele de cocos permit circulația aerului și sunt potrivite și pentru bebelușii alergici sau chiar astmatici, se curăță foarte ușor și nu rețin mirosurile neplăcute. Mai mult, ele rămân mereu uscate și nu permit dezvoltarea bacteriilor sau acarienilor, fiind mai rezistente în timp decât alte materiale. Salteaua din burete are un nivel scăzut de elasticitate și, ca atare, nu prezintă un risc pentru bebelușii mai energici care vor să evadeze din pătuț. Despre latexul natural trebuie să știi că au o durată medie de viață de peste 10 ani.

Cele mai importante aspecte de care va trebui să ții cont în alegerea ta sunt ventilația și permeabilitatea, care vor garanta buna dezvoltare a căilor respiratorii și pielii bebelușilor. De aceea este important să alegi o saltea care nu va reține mirosurile și care va fi mereu uscată, pentru a menține mediul aseptic în care micuțul tău va petrece o foarte mare parte din timp.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare