Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum alegi lenjeria pentru pătuțul bebelușului?

Cum alegi lenjeria pentru pătuțul bebelușului?

În primele luni de viață, sugarul va petrece majoritatea timpului în pătuț, așa că atât așternuturile cât și salteaua, împreună cu păturica bebelușului joacă un rol important în crearea mediului optim pentru somnul liniștit al micuțului. De aceea este indicat să acorzi atenție atât materialului din care sunt confecționate, cât și modelului de așternut pentru care optezi. Materialul trebuie să respire, adică să permită aerului și, implicit, umezelii, să treacă prin el pentru a nu crea senzație de disconfort celui mic.

Bumbacul este unul dintre materialele recomandate pentru lenjeria de pat al copiilor datorită capacității sale de a lăsa aerul să circule și pentru menținerea temperaturii bebelușului la un nivel constant. Mai mult decât atât, se deteriorează greu și nu prezintă risc de alergii pentru pielea sensibilă a micuțului, așa cum ar putea face așternuturile din țesături sintetice.

Este de preferat ca lenjeria și accesoriile pentru pătuțul lui bebe să fie cât mai simple. În primele luni de viață, micuțul nu va folosi pernă, așa că un cearșaf cu elastic și o protecție pentru saltea ți-ar putea fi de ajuns. Dacă îți dorești așternuturi colorate, ai grijă ca imprimeul să fie țesut, lucru ușor de verificat: cusătura apare pe ambele părți. Iar dacă are desene colorate imprimate, este recomadat ca acele culori să fie naturale.

Pentru a evita eventuale probleme respiratorii, este recomandat să schimbi așternuturile de cel puțin două ori pe săptămână. În plus, păturica sau săculețul de dormit ar trebui scuturate și împrospătate zilnic pentru a îndepărta microorganismele adunate.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare