Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să alegi perna potrivită pentru bebelușul tău

Cum să alegi perna potrivită pentru bebelușul tău

Somnul bebelușului tău reprezintă un factor esențial în creșterea și dezvoltarea micuțului tău, fiind deosebit de important pentru organismul lui. Dacă puiul tău nu se odihnește suficient pe timpul nopții, poate dezvolta diverse probleme de sănătate mai târziu. De aceea, este esențial să îi oferi confortul de care are nevoie pentru un somn cât mai odihnitor.

Un program fix şi o pernă specială îl pot ajuta pe cel mic să doarmă bine

Pentru început, asigură-te că puiul tău merge la somn la o oră potrivită, iar în ceea ce privește confortul din timpul somnului, achiziționează-i o pernuță specială. Pentru un somn odihnitor și sănătos există mai multe tipuri de perne care pot asigura cea mai bună odihnă. Este important înainte de a achiziționa orice fel de pernuță, să observi poziția în care puiul tău preferă să doarmă. Dacă micuțul doarme pe spate, are nevoie de o pernuță moale, dar nu foarte înaltă care să îi susțină gâtul și capul cum trebuie. Dacă obișnuiește să doarmă pe o parte, are nevoie de o pernuță fermă, în formă de semilună, care să îi susțină căpușorul și umărul, iar dacă preferă să doarmă pe burtică are nevoie de o pernuță foarte subțire și moale care să îi asigure confortul necesar pentru poziția respectivă.

Cum alegi perna potrivită pentru bebeluşul tău

O pernă pentru copii trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a-i putea oferi puiului tău un somn liniștitor. Este necesar ca perna să îi țină coloana bebelușului tău într-o poziție naturală și sănătoasă, trebuie să fie flexibilă și să îi permită să doarmă în poziția preferată. Dacă puiul tău suferă de alergii este esențial ca pernuța lui să fie confecționată din materiale hipoalergice. Tipul umpluturii pernuței este, de asemenea, important, așa că trebuie să acorzi o deosebită atenție acestui fapt întrucât o pernă umplută cu fulgi naturali poate dezvolta alergiile sau se poate deforma în timp, iar o pernuță din spumă poate fi prea rigidă pentru puiul tău. Să nu uităm în ultimul rând că este important să alegem o pernuță colorată și veselă care să îl atragă pe bebeluș și pe care să o poată privi ca pe o jucărioară, însă una moale și confortabilă. Puiuțul tău crește permanent, chiar și în somn, așa că încearcă să acorzi o deosebită atenție atât pernuței pe care o achiziționezi, cât și pătuțului și așternutului în care micuțul tău se odihnește.

Somn liniștit și vise plăcute!

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare