Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții

Bebelușul nu doarme – cauze și soluții

În primul rând, trebuie să înțelegi că bebelușii au un somn diferit față de cel al adulților și că fiecare copil are propriile obișnuințe și comportament. Copiii se trezesc des pe parcursul unei nopți, deși atunci când merg la culcare sunt foarte obosiți. De asemenea, calitatea somnului puiului tău depinde și de factori externi precum lumina, umiditatea și temperatura camerei de odihnă.

În cazul în care micuțul nu vrea să se pună în pătuț pentru că el nu a terminat cu joaca, poți începe prin a face din mersul la culcare un ritual plăcut. Un astfel de moment împărtășit cu el va consolida relația voastră și mai mult, astfel că e recomandat să îl iei încet, treptat și să faceți mereu aceleași lucruri. Data viitoare, va ști din acțiunile tale că i se apropie ora de somnic. Dacă piticul tău refuză cu vehemență să doarmă, nu trebuie să insiști. E posibil să îl culci prea devreme, înainte ca mecanismul său biologic să fi acționat prin creșterea nivelului de melatonină din organism.

O problemă serioasă devine momentul în care celui mic îi este foarte somn și, totuși, nu poate să doarmă. Câteva dintre cauzele lipsei somnului ar putea fi visele urâte, cumplitele colici cu care micuțul se confruntă, erupția dentară sau alte probleme de sănătate.

De asemenea, trebuie să ai în vedere și că poate micuțului îi este foame, sete sau trebuie schimbat de scutec. Dacă cel mic refuză să doarmă în lipsa ta, stai cu el până adoarme, pune-i o melodie care îi amintește de tine sau înregistrează-ți vocea în timp ce îi citești o povestioară, pe care apoi o lași să o asculte până închide ochișorii. Cu toate acestea, dacă situația se agravează, iar bebelușul tău nu reușește să se odihnească mai multe nopți la rând, este indicat să faci o vizită medicului specialist. Tulburările de somn din această perioadă pot avea repercusiuni asupra dezvoltării emoționale a copiilor.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare