Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum alegem pijămăluțele pentru bebe?

Cum alegem pijămăluțele pentru bebe?

Somnul joacă un rol foarte important în buna dezvoltare a copilului, ceea ce transformă alegerea ținutei de somn într-o muncă de cercetare intensă. Asta pentru că este important să adaptezi hainele la cerințele micuțului tău și, mai mult decât atât, să le alegi în funcție de sezon.

În primele luni de viață, bebe va petrece majoritatea timpului în pătuțul special ales pentru el, iar vestimentația, pe care o așa locație importantă o impune, va fi compusă din pijămăluțe atent selectate. Așadar, este important să ai în vedere nu doar cât de frumos colorate și estetice sunt acestea, ci cât de practice, de calitate și comode sunt. Mai mult decât atât, deoarece noaptea este o perioadă în care îți vei verifica juniorul la fel de des ca și în timpul zilei, alegerea ta trebuie să ofere micuțului tău confortul optim unui somn liniștit și odihnitor, care își va pune amprenta asupra dezvoltării armonioase a acestuia.

În acest sens, un prim lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este tipul de pijămăluță aleasă: din două piese sau dintr-o singură bucată. Cele “cu totul” au avantajul de a menține constantă și uniformă temperatura corpului micuțului, mai ales prin faptul ca va avea mereu piciorușele acoperite. În plus, trebuie să ai în vedere și faptul că specialiștii recomandă o temperatură de 21 de grade Celsius pentru camera bebelușului. În plus, nu reprezintă o provocare să îl îmbraci pe bebe cu acestea și este facilitat și accesul la scutec. Dezavantajul vine din faptul că atunci când micuțul crește puțin, pijamalele dintr-o bucată îl vor incomoda și va trebui să le schimbi cu unele mai mari. Dacă optezi pentru două piese, acestea sunt concepute pentru acei copii care știu și pot să se învelească singuri și se pot descurca să își acopere spatele în cazul în care partea superioară s-a ridicat și a rămas spatele gol.

Un al doilea lucru important pentru alegere este dimensiunea. Pijămăluțele pentru sugari și juniori sunt împărțite pe categorii de vârstă și greutate. Fiecare copil, însă, se dezvoltă diferit, așa că este recomandat să estimezi din priviri dimensiunea produsului înainte să faci alegerea, astfel încât pijămăluțele să se potrivească cât mai bine.

Materialul este un alt aspect la care trebuie să fii atentă. Unul dintre materialele cele mai căutate și recomandate pentru pijamalele de bebeluși este bumbacul. Acesta păstrează căldura și o menține pe toată durata somnului și permite circulația aerului. În plus, bumbacul este potrivit pentru pielea sensibilă a micuțului tău șu nu o irită așa cum s-ar putea întâmpla cu hăinuțele care conțin plastic. O altă variantă de material este lâna merinos, care nu permite micuțului tău să transpire, datorită nivelului ridicat de absorbție a vaporilor de umiditate, ceea ce duce la reglarea temperaturii corpului pe toată durata somnului. Sunt de evitat materialele sintetice precum plasticul și fleece-ul, care pot reprezenta un risc pentru sănătatea bebelușului și pot duce la sufocare.

Indiferent de alegerea ta, este recomandat ca pijamalele de bebeluși să nu conțină accesorii. Tendița celor mici este aceea de a băga în gură diversele obiecte străine cu care se întâlnesc și asta poate duce la sufocare. De aceea, pijamalele simple sunt cele mai indicate, cel puțin pentru primele luni de viață ale lui bebe. Somn pufos!

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare