Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum stimulezi imunitatea bebelușului

Cum stimulezi imunitatea bebelușului

Aproape două treimi din sistemul nostru imunitar sunt concentrate la nivelul tractului gastrointestinal, dat fiind că aceasta este poarta de intrare în organism a bacteriilor. În timpul sarcinii, tractul intestinal al bebelușului este un mediu steril, iar fătul este protejat doar prin intermediul anticorpilor mamei, care trec prin placentă. Aceasta este așa-numita imunitate pasivă. În timpul nașterii naturale, în timp ce bebelușul trece prin canalul de naștere, el este expus la bacteriile care colonizează tractul gastrointestinal al mamei, iar acest lucru impulsionează dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului.

Dacă medicul îți recomandă o naștere prin cezariană, bebelușul tău va apărea pe lume după ce a fost extras direct din uterul tău, prin intermediul unei incizii. Așadar, primul lui contact cu bacteriile va fi în mediu spitalicesc. Unele cercetări sugerează că bebelușii născuți prin cezariană au un nivel mai mic de bacterii prietenoase în tractul gastrointestinal, fiind expuși unui risc crescut de a dezvolta alergii și a suferi de diaree.

Cum îl protejează laptele matern

Laptele matern furnizează toți nutrienții de care bebelușul are nevoie pentru a crește și a se dezvolta. În plus, el conține și oligozaharide prebiotice, care ajută la dezvoltarea bacteriilor prietenoase ce se află în mod natural în stomacul bebelușului. Aceste prebiotice constituie hrană pentru bacteriile prietenoase, iar în același timp contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Dacă, dintr-un motiv sau altul, nu poți alăpta, poți stimula imunitatea bebelușului tău cu ajutorul formulelor de lapte îmbogățite cu prebotice. Pentru cresterea si dezvoltarea optima a sanatatii copiilor OMS recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii pana la 2 ani, in paralel cu introducerea in alimentatia sugarului si a altor alimente.

Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului dumneavoastră. Dacă utilizați formule pentru bebeluși, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului

Dacă ai întrebări legate de alimentația bebelușului, beneficiile alăptării sau prepararea hranei pentru cel mic, poți apela la experții NUTRICIA Aptamil, pe care îi poți contacta prin telefon, la 0800 672 888 sau prin e-mail: expert@aptanutricia.ro

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare