Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Păturica pentru bebeluși - cum o alegem?

Păturica pentru bebeluși - cum o alegem?

Este recomandat ca materialul din care este făcută păturică să fie unul moale, care să nu îl zgârie pe cel mic, fie că este unul natural sau unul sintetic. Poți testa păturica și pe pielea ta pentru a vedea cât este de moale și de potrivită pielii micuțului. Un aspect important de care trebuie să ții cont în alegerea ta este ca acest material să nu rețină umezeala, care ar putea crea un disconfort pentru bebelușul tău. Pentru a verifica dacă materialul respiră, este suficient să testezi capacitatea fibrei de a permite aerului să treacă, indicat fiind ca parametrii de respirație să fie de cel puțin 10.000 de grame pe metru pătrat.

Unul dintre materialele care ajută la menținerea temperaturii constante a bebelușului tău este bumbacul. Dacă, însă, alegi o păturică din lână, asigură-te că nu va irita pielea micuțului și că aceasta îi oferă confortul termic necesar unui somn liniștit. Mai mult decât atât, verifică dacă poate fi spălată la mașină. Există și păturici din acril care pot fi folosite în cazul în care dormitorul în care este amplasat pătuțul este răcoros sau poți opta și pentru cele din poliester.

Sacii de dormit pentru bebeluși au devenit un accesoriu din ce în ce mai popular, ele fiind practice și însemnând că micuțul nu se va trezi din somn, deoarece îi este prea cald sau prea rece. În plus, poate fi acel element familiar pe care să îl aibă cu el atunci când călătoriți.

Indiferent de alegerea făcută, este recomandat să verifici în mod constant temperatura bebelușului tău ca aceasta să se mențină la un nivel confortabil.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare